Psykisk helse – forskning på nye metoder

PHA_intro

Klinikk psykisk helse og avhengighet (PHA) har ansvar for pasientbehandling, fagutvikling, forskning og undervisning innen psykisk helse for barn, unge og voksne, samt rus- og avhengighetsbehandling på lokalsykehusnivå.

Tekst: Marit Bjartveit, klinikkleder for Klinikk psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus. Foto: OUS og Shutterstock.

Ekspertsykehuset banner3

Vi har i tillegg en rekke oppgaver for Oslo sykehusområde, samt flere regionale og noen nasjonale oppdrag.

Vi tilbyr døgnbehandling, dagbehandling og polikliniske tjenester og er den største klinikken i Oslo universitetssykehus med 3400 ansatte.

2020-02-02 Bilde
KLINIKK FOR PSYKISK HELSE OG AVHENGIGHET (PHA): Marit Bjartveit, klinikkleder. Foto: OUS

Klinikken består av tre fagområder Avdeling rus- og avhengighetsbehandling (ARA), Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) og Voksenpsykiatri.

Forskning

PHA har en egen forskningsavdeling med landets største psykiatriske forskningsmiljø, der NORMENT-senteret har status som Senter for fremragende forskning med finansiert støtte av Norges forskningsråd.

De har et omfattende nasjonalt og internasjonalt samarbeid om både klinikknære intervensjonsprosjekter og nevrobiologisk basalforskning.

Pakkeforløp

I 2019 ble pakkeforløpene for psykisk helse og rus innført. Et pakkeforløp er et helhetlig, kunnskapsbasert og standardisert pasientforløp som skal bidra til at alle pasienter får rett behandling til rett tid.

Pakkeforløpet tilpasses hver enkelt pasients situasjon, ønsker og behov. Målet er at pakkeforløpene skal medvirke til at pasienter med psykisk belastning og/eller rusproblemer og deres pårørende får mer forutsigbarhet og mindre variasjon i møte med spesialisthelsetjenesten.

Pakkeforløp sikrer et mer likeverdig tilbud uavhengig av hvor i landet du bor.

Kreativitet, nyskapning og innovasjon

Klinikkens tre strategiske satsningsområder er å ha kunnskapsbaserte og effektive pasientforløp, ny teknologi og digitalisering samt utvikle og ta i bruk ny kunnskap.

Kreativitet, nyskapning og innovasjon innen psykisk helsevern er både viktig og nødvendig. Vi må fornye oss, utvikle oss og skape noe nytt. Det gjør oss bedre rustet til å møte fremtidens pasienter og pårørende.

Teknologi

I Klinikk psykisk helse og avhengighet har vi mange spennende prosjekter på gang.

Ett av disse er Theraport – et prosjekt der barnets nysgjerrighet på teknologi vil kunne hjelpe dem til å ta i mot behandling på egne premisser på flere arenaer.

På Ekspertsykehuset i februar vil dere, i tillegg til Theraport, kunne lese mer om blant annet behandling av spiseforstyrrelser, forskning innen barne- og ungdomspsykiatri, utvikling og forbedring av behandlingen for pasienter med rus- og avhengighetslidelser og brukermedvirkning i forskning.
Her kan du lese mer om Klinikk psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus.

2 kommentarer om “Psykisk helse – forskning på nye metoder

  1. Tilbaketråkk: Theraport – få hjelp av en hologramterapeut

  2. Tilbaketråkk: Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemming og psykisk helse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s