Spisser kompetansen i eget simuleringssenter

simulering

På Simuleringssenteret ved Oslo universitetssykehus trener ansatte og eksterne kursdeltagere på sine ferdigheter innen pasientbehandling. Her finnes fire simuleringsrom og to rom for å trene på hjerte-lunge-redning.

Se video fra Simuleringssenteret om hvordan helsepersonell og studenter øver på akutte hendelser:

 

På Simuleringssenteret trenes det på mange ulike pasientsituasjoner som kan oppstå i klinikk, for å øke pasientsikkerheten. Hva det skal trenes på hentes ofte fra det interne forbedringssystemet, Achilles. Dette er et system ansatte bruker for å melde inn feil og forbedringsforslag for å unngå at det skjer igjen. For eksempel kan dette være om medikamenthåndtering eller pasientbehandling.

Det trenes hovedsakelig på akutte situasjoner, men også på innføring av nye rutiner. Det trenes desidert mest på hjerte-lunge-redning, og det er naturlig da at OUS har som mål at alle ansatte skal kunne utføre dette.

Vi administrer også utlån av undervisningslokaler og treningsutstyr slik at ansatte kan trene i egne lokaler dersom de ønsker det.

Mange deltakere internt og eksternt

I løpet av et år er totalt 5000 personer innom for å delta på simuleringstrening, hjerte-lunge-redning og ferdighetstrening. Samtlige klinikker som utfører direkte pasientkontakt deltar i treningen.

I tillegg til interne og eksterne kursdeltakere får vi også besøk av studenter fra universitet og høgskoler. Av og til har vi hospitanter fra avdelingene på besøk, som ønsker å vite mer om medisinsk simulering og å komme i gang med simuleringstrening. Det kommer også hospitanter fra andre simuleringssentre, både nasjonale og internasjonale.

På senteret jobber 13 personer. Vi er en tverrfaglig avdeling med overlege, spesialsykepleiere, tekniker og sekretær.

Vi er også tildelt midler i forbindelse med et prosjekt for å implementere medisinsk simulering i de ulike helseforetakene i Helse Sør-Øst. Vi har fått midler til 2,5 stillinger fordelt på fem ansatte.

Mer informasjon:

Om utdanningssenteret på OUS’ hjemmesider

En kommentar om “Spisser kompetansen i eget simuleringssenter

  1. Tilbaketråkk: -Vi er landets største og ledende akuttmiljø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s