Akuttmedisinsk kompetanse – alltid og uansett

shutterstock_141478618

Vi arbeider med pasienter fra lokalområdet, hele regionen og hele Norge. Vi er en støttespiller og landets bakvakt. Vi arbeider med akuttpasienter i blålys fra prehospital. Vi arbeider med ABCD og gjenopplivning og vi arbeider i lengre tidsperspektiver. Vi arbeider for og med alle – fra de aller minste premature til de eldste – med de hyperakutte skadde pasientene og de kroniske smertepasientene.  Våre ansatte bretter opp ermene og har tatt ansvar i sentrale posisjoner i planlegging og utvikling av sykehuset vårt – landets største og viktigste!

Tekst: Øyvind Skraastad, Klinikkleder, Akuttklinikken, Oslo universitetssykehus.
Foto: Oslo universitetssykehus.
Profilbilde_Øyvind_Skraastad
Øyvind Skraastad, Klinikkleder, Akuttklinikken, OUS.

Da den første vellykkede eternarkosen ble utført av tannlegen William Morten for en øre- nese halsoperasjon i 1846, utbrøt kirurg Warren til publikum i auditoriet ved Harvard Medical School: «Gentlemen, this is no humbug».

Den første eternarkosen i Norge ble gitt ved Rikshospitalet fem måneder senere – det var tydelig viktig å utbre metoden.

Siden den tid har anestesifaget vokst i innhold og bredde og utviklet seg i ferdigheter, prosedyrer og er profesjonalisert. Nå finnes Akuttklinikkens kompetanse overalt i sykehuset – 365 dager i året, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

 

Operasjon111
Pasientene møter Akuttklinikkens ansatte i operasjonsstuene over hele sykehuset. Foto: OUS.

Pasienter møter våre ansatte fra terskelen i akuttmottakene, de møter oss i operasjonsstuene, legges i narkose med vårt anestesipersonell ved hodeenden og opereres med instrumenter vi har pakket og sterilisert. De våkner med våre ansatte ved sengen sin, de er tilknyttet våre overvåkningssystemer, smertelindres av medikamenter fra våre forordninger.

Pasienter fra nær og fjern overvåkes og behandles av oss kontinuerlig for svikt i livsviktige organsystemer i våre intensivsenger.

Forskning og utvikling

Våre ansatte yter pasientnær omsorg, enten de er sykepleiere, leger, prester, psykologer eller helsefagarbeidere. I Akuttklinikken ligger Intervensjonssenteret som er knyttet opp mot fremtiden som utviklingsarena og et fødested for forskning og metodeutvikling. Morgendagens behandling blir til her.

Hos oss har vi Sim Oslo og Ferdighetssenteret med prosedyretrening, simulering og teamtrening. Det er viktige stoppesteder for alle under utdanning – enten de er studenter i grunnutdanning, videreutdanning eller det er kompetanseutvikling blant egne ansatte. I fremtiden styrkes virksomheten vår med økende midler til forskning og innovasjon og med nytt professorat i medisinsk simulering.

Vi er der for pasientene – alltid og uansett – always charged – it is no humbug!

I de etterfølgende presentasjoner fra klinikken skal vi presentere dere for noen utvalgte hot spots – steder der vi skal oppdatere dere spesielt på nye og viktige arbeidsoppgaver og utviklingsarbeid.

Velkommen til en faglig reise i Akuttklinikken!    

 

Mer informasjon

Om Akuttklinikken – Klinikkens hjemmeside på nett

3 kommentarer om “Akuttmedisinsk kompetanse – alltid og uansett

  1. Tilbaketråkk: – Redder hardt skadde fra å blø i hjel etter ulykker

  2. Tilbaketråkk: Hvordan tar vi vare på pårørende når noe alvorlig skjer?

  3. Tilbaketråkk: -Vi er landets største og ledende akuttmiljø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s