– Vi ser sorg, glede og alt imellom

DSC_0217

Som portør har jeg gjort meg en del erfaringer gjennom årene jeg har jobbet ved sykehuset. Spesielt må vi være fleksible og kunne ta en del ting på sparket for å løse de daglige situasjonene som kan oppstå. Et barn kan plutselig behøve en spesiell type kost, medisin, tekniske hjelpemidler eller annet viktig utstyr. I slike tilfeller blir jeg tilkalt for å hente og bringe mellom postene og underveis møter jeg sykepleiere, leger, pasienter og pårørende. Alt dette gir meg motivasjon til å gjøre en god jobb.

Tekst: Arne Fredriksen, Portør, Barnemedisinsk avdeling, Oslo universitetssykehus.
Foto: Mari Holand Glommen, Kommunikasjonsrådgiver, Oslo universitetssykehus.

En typisk dag for meg består av de faste oppgavene som er å hente og levere rekvisisjoner i form av blodprøver, urinprøver og avføringsprøver. Videre må jeg sjekke oksygenkolber hvor jeg leverer inn de som er tomme og tar med meg fulle tilbake til sengepostene.

DSC_0205
Arne Fredriksen jobber som portør ved Barneavdelingen, OUS. Foto: OUS.

 

Jeg må også levere og hente post. Da kommer jeg som regel i kontakt med postsekretærer og sykepleiere. Der er det en god tone mellom oss, og noen ganger blir det sagt noe som gir en god latter eller et godt smil.

Men så kan jeg få oppdrag, det vil si alle de henvendelser jeg får via callingen.

Det kan dreie seg om å hente og levere varer og utstyr, som medisin, sprøytepumper, hasteprøver (biopsier), eller hjelpe til å koble nettverkskabler, sette inn ny toner, hente varer fra felles sentrallager, sterilsentralen, væskesentralen, kjøkkenet, samt legge inn oppdrag i Oslo Sykehusservice.

Jeg hjelper også til med å flytte og kaste ting og jeg gjør bestillinger av varer gjennom iProc, som er et elektronisk bestillingsprogram. Der bestiller jeg varer for hele klinikken. Videre har jeg kontor hvor jeg har forskjellig kontorrekvisita og varer.

De gode tilbakemeldingene

Yrkesgruppene jeg møter i løpet av dagen er som regel postsekretærer, sykepleiere og leger.

Av og til kan det oppstå enkelte problemer som jeg hjelper til med å løse. Hvis det mangler et hjul på en kontorstol, blir det viktig å løse det problemet på en praktisk måte. Dette skjedde med en lege som var veldig glad og fornøyd for at jeg hadde hjulpet han.

Da jeg gikk forbi kontoret hans en dag, ropte han ut til meg og takket så mye. Slik varmer. Gode tilbakemeldinger er alltid godt å høre, for det gir en stolthet og tro på den jobben jeg gjør.

Jeg må også på mange måter være i dialog med alle jeg jobber sammen med for å få ting til å flyte.

Man kan ikke si: «dette er ikke mitt bord». For hvis ting flyter på en god måte så blir det også bedre for alle. Man ønsker jo best mulig kvalitet overfor pasienter og pårørende. Derfor er det alltid viktig for meg å fokusere på de muligheter og løsninger som ligger der.

Vitne til sorger, stor glede og alt imellom

Som portør møter jeg på pasienter og pårørende hvor barn har forskjellige sykdommer og lidelser.

Det som alltid er trist og vondt å oppleve, er pårørende i den dypeste krise når noen har mistet et barn. Men jeg opplever også glade og lekende barn som alltid er i full fart i korridorene.

DSC_0210
Arne Fredriksen er ofte å se på sykkelen i korridorene på Rikshospitalet, på vei mellom postene for å hente og levere viktig medisinsk utstyr og prøver. Foto: OUS.

 

Det er også flere sosiale arrangementer på Barne– og ungdomsklinikken. Musikkterapeutene stemmer i med musikk og sang hver tirsdag og torsdag og klovner kommer innom og gjør barna glade.

Den seksjonen jeg jobber i er en kontorseksjon hvor vi har sosiale sammenkomster og møtes til hygge med mat og drikke i spesielle høytidsdager. Noen ganger i året går vi ut en hverdag og spiser god mat og drikke i lag et sted i byen.

Barne– og ungdomsklinikken er på mange måter et godt sted å være og jobbe på, med hyggelige kollegaer som har masse empati. Og det er barn som leker, triste barn og glade barn, det er barn som skriker og det er barn som gråter og det er barn som ler høyt og godt.

Når det gjelder utfordringer må man like å ha mange baller i luften, kunne ta mange oppdrag, samt være sliten, Men det er også viktig ikke å stresse for mye, samt roe ned.

Og så får du en ny calling hvor du bare må stå på igjen.

En kommentar om “– Vi ser sorg, glede og alt imellom

  1. Tilbaketråkk: Hvilken medisin kan du ta når du er gravid eller ammer?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s