Blodbanken holder til i fjerde etasje i bygg 25 på Ullevål. Fine lokaler med de fleste fasiliteter gjør at du får lyst å sette deg i en av de dype stolene med ett nytt ukeblad fra hylla like ved. Strekke frem armen, slappe av og gjøre noe samfunnsnyttig samtidig høres da helt overkommelig ut.
Tekst og foto: Margrethe Falch, Stab Kommunikasjon, Oslo universitetssykehus.
Hvorfor er det likevel slik at kun 2 prosent av oss gir blod? Og når vi vet at halvparten av oss kommer til å trenge blod i løpet av livet hvorfor bidrar ikke flere til denne dugnaden?
Torill Aae, sykepleier ved Blodbanken, forteller at det å registrere seg som blodgiver er svært enkelt og at de gjerne veileder dersom du er usikker på om du kan bli donor.
– Er du registrert som giver har helsevesenet flere å spille på dersom uforutsette hendelser oppstår, sier hun.
Hør hele intervjuet med den engasjerte sykepleieren her:
Registrer deg i dag på Giblod.no
Spennende artikkel om bloddonasjonens historie
Dere mistet akkurat meg som blodgiver denne uken. Jeg har lett håndeksem på 2 fingre som kommer og går siden 1993. Tørr finger med hudavskalning som fra time til time endrer seg i farge og utseende. Dro fra jobb i arbeidstiden, satt 40 min og ventet på at det skulle bli min tur etter det tilsendte tidspunktet jeg hadde fått oppgitt og ble avvist. Har vært blodgiver siden 1989 og hver gang jeg kommer krysser jeg av på skjema og er med på diskusjonen om at dere må være veldig påpasselige med hvem dere tapper da blodet skal gis til de mest sårbare osv. Når en tørr finger er nok til at man ikke kan bidra med 450 ml av blodtypen 0 min da blir det umulig for meg å fortsette å være blodgiver. jeg er veldig lei meg for det, da jeg har tatt blodgiver ansvaret svært alvorlig.
LikerLiker
Hei,
Beklager at du har hatt en dårlig opplevelse. Vi anbefaler at du tar direkte kontakt med Blodbanken for en oppklaring. Mvh Ekspertsykehuset
LikerLiker
Tilbaketråkk: Vi trenger flere nyredonorer
Tilbaketråkk: Fra cellegift til transplantasjon